Η παγκόσμια οικονομία «διαψεύδει» το ΔΝΤ

Η παγκόσμια οικονομία «διαψεύδει» το ΔΝΤ

201
Η παγκόσμια οικονομία «διαψεύδει» το ΔΝΤ

Από την περασμένη εβδομάδα ένας μεγάλος αριθμός αμερικανικών εταιρειών δημοσιοποιεί τα τριμηνιαία οικονομικά του αποτελέσματα με την JP Morgan Chase να καταγράφει την Παρασκευή (12/04) τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη που έχει καταγράψει ποτέ αμερικανική τράπεζα. Ταυτόχρονα την η πρόσφατη συμφωνία εξαγοράς της Anadarko από την Chevron έναντι $33 δις μέσω της διάθεσης ιδίων κεφαλαίων και μετοχών, σηματοδότησε μία σημαντική εξέλιξη για την πετρελαιοβιομηχανία των ΗΠΑ αλλά και για τις αγορές.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η παράταση του Brexit έως το Halloween δεν επηρέασε σημαντικά τις κεφαλαιαγορές και την πορεία της στερλίνας. Στο μέτωπο των διενέξεων ΗΠΑ-Κίνας, φαίνεται ότι οδεύουμε προς συμφωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ να έχει στραμμένο το βλέμμα του στην Ευρώπη.

Παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, πολλά μακροοικονομικά στοιχεία ανά τον κόσμο συναινούν στο ότι η παγκόσμια οικονομία διαπρέπει. Στο πλαίσιο αυτό, η απασχόληση στις ΗΠΑ και οι νοτιοκορεάτικες εξαγωγές κατά το α’ μισό του Απριλίου κινήθηκαν σε επίπεδα καλύτερα του αναμενομένου.

Στην Ευρώπη η Γερμανία κατέγραψε το 2018 πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο με τις ΗΠΑ ύψους $55 δις ενώ την τρέχουσα εβδομάδα αναμένουμε την δημοσιοποίηση στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις και την βιομηχανική παραγωγή για έναν σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών χωρών.

Πηγή: Quilter Cheviot

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.