Κίνα: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ έφερε την αύξηση των εισαγωγών σόγιας

Κίνα: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ έφερε την αύξηση των εισαγωγών σόγιας

50
Κίνα: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ έφερε την αύξηση των εισαγωγών σόγιας

Oι εισαγωγές σόγιας της Κίνας αυξήθηκαν κατά 10% περασμένο Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο καθώς ο ασιατικός γίγαντας δέχθηκε φορτία σόγιας τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τη Βραζιλία προκειμένου να καλύψει τις μεγάλες διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της.

Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί εν μέρει απόρροια των πρόσφατων συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, κατά τη διάρκεια των οποίων η Κίνα δεσμεύτηκε να επαναγοράσει αμερικανική σόγια ως ένδειξη καλής θέλησης.

Ειδικότερα, ο Κινεζικός Δράκος εισήγαγε τον Μάρτιο 4,92 εκατ. τόνους σόγιας έναντι 4,46 εκατ. τόνων τον Φεβρουάριο σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων. Παρά το γεγονός ότι η Κίνα αύξησε τις εισαγωγές της σόγιας, ο αριθμός αυτός εντούτοις βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με πέρσι όταν και ξεκίνησαν οι εκατέρωθεν κυρώσεις με τις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε στο Reuters η Monica Tu, αναλύτρια του Shanghai JC Intelligence, η αύξηση αυτή αποτελεί απόρροια του γεγονότος ότι αρκετά φορτία που καθυστέρησαν τον Φεβρουάριο εν τέλει κατέφθασαν στην Κίνα τον Μάρτιο ενώ και η Βραζιλία απέστειλε νέα φορτία.

Σε ό,τι αφορά το α’ τρίμηνο του 2019, τέλος, οι κινεζικές εισαγωγές σόγιας έχουν ανέλθει στους 16,75 εκατ. τόνους, καταγράφοντας μείωση ύψους 14,4% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2018.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.