Σε άνοδο η παγκόσμια επιβατική κίνηση κρουαζιέρας

Σε άνοδο η παγκόσμια επιβατική κίνηση κρουαζιέρας

159
Σε άνοδο η παγκόσμια επιβατική κίνηση κρουαζιέρας

Αύξηση της τάξης του 7% περίπου καταγράφηκε στους επιβάτες κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο το 2018, αγγίζοντας τους 28,5 εκατ., σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της CLIA (Cruise Lines International Association).

Ανά προορισμό, οι επιβάτες κρουαζιέρας στην Μεσόγειο ανήλθαν σε 4 εκατ. επιβάτες το περασμένο έτος, αύξηση κατά 8% σε σχέση με το 2017.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους υπολογίστηκε ότι 11,3 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας ταξίδεψαν στην Καραϊβική, αύξηση κατά 6% σε σχέση με το 2017.

Η Αλάσκα αντιπροσώπευσε έναν ακόμη δημοφιλή προορισμό κρουαζιέρας πέρυσι, καθώς πάνω από 1 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν στην εν λόγω περιοχή, αύξηση κατά 13% συγκριτικά με το 2017.

Μέτρια αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας σημειώθηκε στην Ασία, της τάξης του 5%, με τον αριθμό των επιβατών να έχει ανέλθει πέρυσι σε 4,2 εκατ.

Η Β. Αμερική (Χαβάη, Μεξικό, Καλιφόρνια) αποτέλεσε επίσης έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους επιβάτες κρουαζιέρας πέρυσι, προσελκύοντας περίπου 1,3 εκατ. επιβάτες.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.