Η Κίνα στρέφεται στην Βραζιλία για τις εισαγωγές αργού πετρελαίου

Η Κίνα στρέφεται στην Βραζιλία για τις εισαγωγές αργού πετρελαίου

129
Η Κίνα στρέφεται στην Βραζιλία για τις εισαγωγές αργού πετρελαίου

Οι αμερικανικές κυρώσεις στην Βενεζουέλα και οι μειωμένες εξαγωγές πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία, λόγω της συμφωνίας του OPEC για περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή, έχουν οδηγήσει την Κίνα να στραφεί σε άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία,  προκειμένου να εισάγει αργό πετρέλαιο.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το 66% των εξαγωγών αργού πετρελαίου του βραζιλιάνικου κολοσσού Petrobras απορροφήθηκε από την Κίνα κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Αναφορικά με το πρώτο τρίμηνο του 2019, εκτιμάται ότι οι εισαγωγές βραζιλιανικού αργού από την Κίνα ξεπέρασαν ημερησίως τα 665.000 βαρέλια, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξης του 67% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Όπως αναφέρει η International Energy Agency, η παραγωγή πετρελαίου της Βραζιλίας αναμένεται να αυξηθεί άνω των 350.000 βαρελιών/ημέρα εντός του τρέχοντος έτους, ενισχύοντας τις εξαγωγές προς την Κίνα καθώς και τις μεταφορές πετρελαίου μέσω VLCCs από την Δύση προς την Ανατολή.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.