GasLog: Μία ακόμα χρονοναύλωση- ορόσημο

GasLog: Μία ακόμα χρονοναύλωση- ορόσημο

1052
GasLog: Μία ακόμα χρονοναύλωση- ορόσημο

Η GasLog ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία- ορόσημο με την LNG Marine Transport Limited (LMT), εταιρεία της ιαπωνικής JERA.

Η συμφωνία προβλέπει τη ναύλωση ενός πλοίου της GasLog από την LMT για περίοδο 12 ετών. Η συμφωνία ναύλωσης αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο του 2020 μόλις το πλοίο παραδοθεί στην GasLog, καθώς στην παρούσα φάση βρίσκεται υπό ναυπήγηση στην Samsung Heavy Industries.

Το νέο πλοίο της GasLog θα έχει χωρητικότητα 180.000 κ.μ., ενώ θα διαθέτει σύστημα πρόωσης πρόωσης με κύρια μηχανή που χρησιμοποιεί δυο είδη καυσίμου (dual fuel) και στην οποία κατά τη λειτουργία με αέριο, αυτό εισάγεται σε χαμηλή πίεση.

O CEO της GasLog, κ. Paul Wogan, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμφωνία με την JERA, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Ιαπωνίας και έναν από τους μεγαλύτερους αγοραστές LNG σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ίδιος προσέθεσε ότι η GasLog αποτελεί μία από τις πρώτες μη ιαπωνικές εταιρείες μεταφοράς LNG που εξασφαλίζει μακροχρόνια συμφωνία ναύλωσης με την JERA, συμβάλλοντας στην ικανοποίηση των αναγκών της Ιαπωνίας για LNG. Η Ιαπωνία αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή LNG παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια του 2018 οι εισαγωγές της χώρας σε LNG ξεπέρασαν τους 80 εκατ. τόνους.

Φωτό: GasLog

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.