Με το βλέμμα στο LNG η Γερμανία

Με το βλέμμα στο LNG η Γερμανία

128
Με το βλέμμα στο LNG η Γερμανία

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προχωρά στην βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, το οποίο αφορά την ανάπτυξη τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου στην χώρα από ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, επιχειρείται η ενίσχυση της διασύνδεσης των τερματικών σταθμών LNG με το σύστημα των αγωγών παροχής φυσικού αερίου. Ο στόχος που τίθεται είναι να βελτιωθεί η επάρκεια παροχής φυσικού αερίου σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες να επενδύσουν σημαντικά ποσά στην ανάπτυξη ιδιωτικών τερματικών σταθμών ΥΦΑ. Πρόκειται για εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των διαφόρων ιδιωτικών εταιρειών που -κυρίως- δια θαλάσσης εισάγουν και διανέμουν LNG κάτι που θα ωφελήσει και τον καταναλωτή.

Για την Γερμανία, όπως σημειώνει με έμφαση ο Πέτερ Αλτμάιερ, υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, βασικές επιδιώξεις είναι να διαμορφωθούν όροι ασφαλούς εφοδιασμού της Γερμανίας με φυσικό αέριο, να υπάρξει διαφοροποίηση των πηγών ανεφοδιασμού αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη αγωγών μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου σε όλη την επικράτεια.

Η πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας ακολουθεί τις επιδιώξεις της ΕΕ για απεξάρτηση -κυρίως- από το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της εισαγωγής φυσικού αερίου από επιμέρους πηγές, ώστε να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της Γηραιάς Ηπείρου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.