Ξέσπασμα χολέρας στην Μοζαμβίκη

Ξέσπασμα χολέρας στην Μοζαμβίκη

300
Ξέσπασμα χολέρας στην Μοζαμβίκη

Ο φονικός κυκλώνας Idai που σάρωσε πρόσφατα την Μοζαμβίκη, την Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι προκάλεσε τον θάνατο 700 τουλάχιστον ατόμων, ενώ άφησε στο περάσμά του ανυπολόγιστες καταστροφές.

Οι κάτοικοι των χωρών της νοτιοανατολικής Αφρικής μετράνε τις πληγές τους, ενώ προσπάθειες γίνονται από κυβερνητικές και μη οργανώσεις προκειμένου να παρασχεθεί στους πληγέντες η κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη, καθώς και επισιτιστική βοήθεια.

Ένα ακόμη πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εν λόγω χώρες μετά το φονικό πέρασμα του κυκλώνα είναι το ξέσπασμα ασθενειών καθώς οι εκτεταμένες πλημμύρες και η κακή υγιεινή έχουν δημιουργήσει «γόνιμες» συνθήκες για την εμφάνιση ασθενειών. Συγκεκριμένα, στην Μοζαμβίκη έχουν καταγραφεί προς το παρόν 138 περιστατικά χολέρας.

Το γεγονός ότι περιοχές της Μοζαμβίκης και της Ζιμπάμπουε δεν είναι ακόμη εύκολα προσβάσιμες οδικώς επιδεινώνουν την απειλή για περαιτέρω μετάδοση των ασθενειών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, αν και δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένοι θάνατοι από χολέρα σε ιατρικά κέντρα της Μοζαμβίκης, ωστόσο δύο άτομα φαίνεται να έχουν χάσει την ζωή τους εκτός νοσοκομείων με συμπτώματα που περιλάμβαναν αφυδάτωση και διάρροια.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.