Η νορβηγική Equinor στρέφει το βλέμμα στην Ελλάδα

Η νορβηγική Equinor στρέφει το βλέμμα στην Ελλάδα

412
Η νορβηγική Equinor στρέφει το βλέμμα στην Ελλάδα

Ο νορβηγικός πετρελαϊκός και ενεργειακός κολοσσός Equinor φαίνεται να έχει εκφράσει ενδιαφέρον προκειμένου να δημιουργήσει πλωτό αιολικό πάρκο στην Ελλαδα και ιδιαίτερα στο Αιγαίο Πέλαγος, μεταξύ της Τήνου, της Σύρου και της Μυκόνου.

Η Equinor θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλαδή να χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια ως ακρογωνιαίο λίθο για την παραγωγή ενέργειας καθώς και για την ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ συγχρόνως θα προωθηθεί η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον νορβηγικό πετρελαϊκό και ενεργειακό κολοσσό οι άνεμοι που πνέουν στα ανοιχτά των ακτών της Ελλάδας, τα βαθιά ύδατα της χώρας, οι λιμένες και η ναυτιλιακή της παράδοση την καθιστούν ιδανική για την ανάπτυξη πλωτών αιολικών πάρκων. Συγχρόνως κρίνεται αναγκαία η χρήση αιολικής ενέργειας προκειμένου η Ελλάδα να πετύχει στους στόχους που έχει θέσει για την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Εθνικό της Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ανταποκρινόμενη στις δεσμεύσεις της για την Συμφωνία των Παρισίων.

Η Equinor αναμένεται να παρουσιάσει το επενδυτικό της πλάνο για το αιολικό πάρκο στην ελληνική κυβέρνηση στις 12 Απριλίου.

Φωτό: Equinor

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.