Saudi Aramco: Επέκταση δίχως τέλος

Saudi Aramco: Επέκταση δίχως τέλος

98
Saudi Aramco: Επέκταση δίχως τέλος

Ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco βρίσκεται στη διαδικασία διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του στον τομέα του φυσικού αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσω της διεύρυνσης της δραστηριοποίησής της στον τομέα του φυσικού αερίου η Saudi Aramco στοχεύει προς την οικοδόμηση μιας «ενεργειακής» γέφυρας την Σαουδική Αραβία με την Κίνα.

Μέσω αυτής της «ενεργειακής» γέφυρας στόχος αποτελεί για την Saudi Aramco η κάλυψη της ασιατικής ζήτησης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς και για χημικά προϊόντα και LNG.

Συγχρόνως ο πετρελαϊκός κολοσσός στοχεύει σε μετατροπή ολοένα και μεγαλύτερων ποσοτήτων αργού πετρελαίου που παράγει σε χημικά σε μια προσπάθεια να μειώσει το ανθρακικό του αποτύπωμα.

Ο CEO της Saudi Aramco, Amin Nasser, επεσήμανε ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα συνεχίσουν να αποτελούν και για τις ερχόμενες δεκαετίες ενεργειακές πηγές ζωτικής σημασίας.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Saudi Aramco για αύξηση της παραγωγής της σε φυσικό αέριο στόχος για την εταιρεία αποτελεί η προσέλκυση επενδύσεων ύψους $150 δις μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η Saudi Aramco αποτελεί έναν μεγάλο επενδυτή στον ενεργειακό τομέα της Κίνας. Τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την Norinco προκειμένου να δημιουργηθεί ένα συγκρότημα διυλιστηρίου και πετροχημικού εργοστασίου αξίας $10 δις, καθώς και μία συμφωνία για την απόκτηση μεριδίου της εταιρείας Zhejiang Petrochemical.

Σύμφωνα με στοιχεία του General Administration of Customs της Κίνας τον περασμένο Φεβρουάριο η Σαουδική Αραβία αποτέλεσε τον μεγαλύτερο προμηθευτή αργού πετρελαίου της Κίνας, εκθρονίζοντας την Ρωσία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.