Νέα συμφωνία Maran Ventures – Nakilat

Νέα συμφωνία Maran Ventures – Nakilat

1474
Νέα συμφωνία Maran Ventures – Nakilat
(Α-Δ): Ο CEO της Nakilat, Eng. Abdullah Al Sulaiti και ο κ. Ιωάννης Αγγελικούσης, πρόεδρος της Maran Ventures Inc.

Η Maran Ventures Inc. δημιούργησε μια νέα κοινοπραξία με την καταριανή Nakilat, η οποία φέρει την ονομασία «Global Shipping Co. Ltd.». Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών η Nakilat θα κατέχει το 60% του μεριδίου μετοχών της εν λόγω κοινοπραξίας, ενώ η Maran Ventures Inc. το υπόλοιπο 40%.

Ο στόλος της κοινοπραξίας «Global Shipping Co. Ltd.» θα περιλαμβάνει τέσσερα προηγμένης τεχνολογίας πλοία μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 173,400 κ.μ. έκαστο, με τον συνολικό αριθμό των διαχειριζομένων πλοίων της Nakilat να αυξάνεται σε 74, σύμφωνα με ανακοίνωση της καταριανής εταιρείας. Τα τέσσερα πλοία βρίσκονται στην παρούσα φάση υπό ναυπήγηση σε ναυπηγείο της Ν. Κορέας.

Ο πρόεδρος της Maran Ventures Inc., κ. Ιωάννης Αγγελικούσης επεσήμανε ότι η Nakilat αποτελεί έναν επί πολλά έτη στρατηγικό εταίρο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ενίσχυση της συνεργασίας τους. Ο ίδιος προσέθεσε ότι στόχος αποτελεί η συνεχής παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε όλους τους πελάτες στην αγορά του LNG, ενώ αναμένει περαιτέρω συνεργασίες στο μέλλον.

Ο CEO της Nakilat, Eng. Abdullah Al Sulaiti, τόνισε ότι μέσω της συμφωνίας με την Maran Ventures, αναμένεται επέκταση του στόλου για την Nakilat προσφέροντας τη δυνατότητα στην εταιρεία να μπορέσει να ανταποκριθεί στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση που παρατηρείται παγκοσμίως για LNG.

Να σημειωθεί ότι η Maran Ventures Inc. είχε υπογράψει τον περασμένο Μάρτιο συμφωνία με την Nakilat για την προσθήκη δύο πλοίων μεταφοράς LNG, τα οποία θα εντάσσονταν στον στόλο της κοινοπραξίας που είχαν ιδρύσει το 2005 οι δύο εταιρείες με ονομασία Maran Nakilat Co. Ltd., αυξάνοντας τον στόλο της κοινοπραξίας σε 15 πλοία μεταφοράς LNG.

Φωτό: nakilat.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.