Η πειρατεία στον Ινδικό Ωκεανό παραμένει στο στόχαστρο του Λονδίνου

Η πειρατεία στον Ινδικό Ωκεανό παραμένει στο στόχαστρο του Λονδίνου

197
Η πειρατεία στον Ινδικό Ωκεανό παραμένει στο στόχαστρο του Λονδίνου

Η Υδρογραφική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHO) έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα ημερίδων και εκπαιδεύσεων προκειμένου να συμβάλει στην ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας στον Ινδικό ωκεανό.

Σύμφωνα με το UKHO, η πειρατεία στην θάλασσα θέτει σε κίνδυνο την ελεύθερη και ασφαλή διέλευση των πλοίων από εμπορικές θαλάσσιες διαδρομές, ενώ εκτιμάται ότι «κοστίζει» στην παγκόσμια οικονομία από $7 εκατ. έως και $12 δις ετησίως.

Στις Σεϋχέλλες και στις γειτονικές χώρες η εξάλειψη των πειρατικών επιθέσεων σε πλοία αποτελεί ένα διαρκές μέλημα των τοπικών κυβερνήσεων.

Προς την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, έμπειρα στελέχη του UKHO θα προσφέρουν μια σειρά από επιμορφωτικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σε κυβερνητικούς αξιωματούχους των χωρών που βρίσκονται στον Ινδικό ωκεανό προκειμένου να λάβουν τις απαιτούμενες γνώσεις για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας στην περιοχή.

Οι εκπαιδεύσεις πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το βρετανικό Conflict Stability and Security Fund, αποτελώντας μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης του Ην. Βασιλείου να ενισχύσει την ασφαλή ναυσιπλοΐα  στον Ινδικό ωκεανό και να υποστηρίξει τον ρόλο του Regional Centre for Operation Coordination (RCOC) στην πρωτεύουσα των Σεϋχελλών, Βικτώρια.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.