Ακόμα ένα έτος προσφοράς ολοκληρώθηκε για τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Ακόμα ένα έτος προσφοράς ολοκληρώθηκε για τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

65
Ακόμα ένα έτος προσφοράς ολοκληρώθηκε για τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

H Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, η οποία ιδρύθηκε με σκοπό την συνδρομή της ελληνικής κοινωνίας με κοινωφελή προγράμματα, δράσεις στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργα ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού περιεχομένου και δωρεές ευρύτερου ενδιαφέροντος, παρουσίασε την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 τον Απολογισμό της για το 2018, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσής της.

Όπως παρουσιάστηκε στα μέλη της, σε χρονικό διάστημα ενός έτους, υλοποιήθηκε ένας σημαντικός κύκλος ενεργειών κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Με 88 μέλη και 72 δωρητές από τη ναυτιλιακή και εφοπλιστική κοινότητα, η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, κατάφερε να υλοποιήσει ένα πολυσχιδές πρόγραμμα ενεργειών στήριξης της ελληνικής κοινωνίας  με επίκεντρο τους τομείς Επισιτιστικής Βοήθειας, Υγείας, Παιδείας, Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και Δημοσίου Ενδιαφέροντος και Αντιμετώπισης Κρίσεων.

Πηγή: ΣΥΝ- ΕΝΩΣΙΣ
Πηγή: ΣΥΝ- ΕΝΩΣΙΣ

Ειδικότερα,  μέσω του προγράμματος σίτισης, περίπου 10.000 άτομα, έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν υποστήριξη, σε μηνιαία βάση, σε 36 σημεία εντός και εκτός Αττικής, ενώ συνολικά περισσότεροι από 70 δωρεοδόχοι φορείς ενισχύθηκαν μέσα από συνεργασίες που υλοποιήθηκαν με έμφαση την κοινωνική πρόνοια και την παιδεία. Το πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία», με τη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Λάτση, εστίασε στην κάλυψη επιτακτικών αναγκών και εξοπλισμού φορέων από τον χώρο της Δημόσιας Υγείας. Στον τομέα της Παιδείας, αναπτύχθηκαν προγράμματα χορήγησης υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε 8 αριστούχους φοιτητές, καθώς και αναβάθμισης του εξοπλισμού δημόσιων σχολείων, στηρίζοντας μαθητές σε όλη τη χώρα.  Παράλληλα, υπό ανασχεδιασμό βρίσκεται και η συνέχιση των έργων για την Ναυτική Εκπαίδευση και τον εκσυγχρονισμό των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα των ενεργειών του 2018, κατείχε και η στήριξη των  πυροπαθών Αττικής, με την άμεση ανταπόκριση 89 δωρητών από την ναυτιλιακή κοινότητα, με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση συνολικής δωρεάς ύψους 7.000.000 ευρώ.  Η δωρεά θα διατεθεί για την άμεση υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου δράσης που έχει εκπονήσει η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ. Το σχέδιο έχει ήδη ενεργοποιηθεί με βασικά σημεία την  επισκευή τριών εναέριων μέσων έρευνας και διάσωσης SUPER PUMA, την ψυχολογική και διατροφική υποστήριξη πληγέντων που ανήκουν σε «ευαίσθητες» ομάδες όπως άτομα τρίτης ηλικίας, την παροχή Υποτροφιών και στη στήριξη προς φοιτητές και μαθητές Β΄ και Γ’ Λυκείου στις πληγείσες περιοχές, την προσφορά απαραίτητου εξοπλισμού και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση και στήριξη των πυρόπληκτων, όπως επίσης το σχεδιασμό και υλοποίηση ειδικά μελετημένης δενδροφύτευσης σε συνεργασία με περιβαλλοντολόγους.

Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, απευθυνόμενος στα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως, τόνισε: «Ακόμα ένα έτος προσφοράς ολοκληρώθηκε για τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ. Το 2018, το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς μας, αναπτύχθηκε επιπλέον, με στόχο την ουσιαστική ανταπόκριση στις ανάγκες όσων χρειάζονται βοήθεια. Η ανάπτυξη του κοινωνικού προγράμματος προσφοράς μας, αποτελεί ένα συλλογικό εγχείρημα των μελών, αλλά και των δωρητών μας, που με την στήριξή τους ενδυναμώνουν και βοηθούν να συνεχιστεί η σημαντική αποστολή μας. Η θέση μας ως αρωγός της ελληνικής κοινωνίας, παραμένει σταθερή και το αίσθημα ευθύνης, αναμφίβολα, δυναμώνει χρόνο με το χρόνο. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ θα συνεχίσει το έργο προσφοράς προς την ελληνική κοινωνία αλλά και θα βρίσκεται δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη.»

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.