Νέες συνεργασίες προς την Κίνα αναζητά η Saudi Aramco

Νέες συνεργασίες προς την Κίνα αναζητά η Saudi Aramco

136
Νέες συνεργασίες προς την Κίνα αναζητά η Saudi Aramco

Ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco, λαμβάνοντας υπόψη τον έντονο ανταγωνισμό από την αμερικανική και ρωσική πετρελαϊκή αγορά, στρέφεται προς την Κίνα αναζητώντας νέους αγοραστές για το πετρέλαιό της.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Gulf Business, πρόκειται για μία νέα στρατηγική της Saudi Aramco, η οποία για μία περίοδο ετών συνεργαζόταν μόνο με μεγάλες κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες της Κίνας. Πλέον στα σχέδιά της εντάσσεται η συνεργασία με μικρότερους παίκτες καθώς και με ιδιωτικούς φορείς της κινεζικής πετρελαϊκής αγοράς.

Ωστόσο αμφιβολίες εγείρονται στο κατά πόσο οι νέοι συνεργάτες της Saudi Aramco μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση των εσόδων της καθώς η θέση τους είναι περιορισμένη στην Κίνα και δεν διαθέτουν τις ευρείας κλίμακας στρατηγικές μάρκετινγκ των κινεζικών πετρελαϊκών κολοσσών (PetroChina, Sinopec Corp.).

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα του Gulf Business οι μικρότεροι και ιδιωτικοί παίκτες από τον πετρελαϊκό τομέα της Κίνας τολμούν περισσότερο προς την ανάληψη νέων εγχειρημάτων.

Προς το παρόν η  συνεργασία της Saudi Aramco με μικρούς παίκτες από τον πετρελαϊκό τομέα της Κίνας εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας προς την Κίνα αγγίζοντας τα 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως το πρώτο τρίμηνο του 2019, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου προς την Κίνα οι οποίες εκτιμάται ότι ήταν 1,43 εκατ. βαρέλια πετρελαίου το 2018.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.