Βραζιλία: Μεγάλη αύξηση στις εξαγωγές καφέ

Βραζιλία: Μεγάλη αύξηση στις εξαγωγές καφέ

66
Βραζιλία: Μεγάλη αύξηση στις εξαγωγές καφέ

Οι εξαγωγές καφέ της Βραζιλίας κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2019 ανήλθαν στους 6,88 εκατ. σάκους των 60 κιλών, παρουσιάζοντας αύξηση 31,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της  Ένωσης Εξαγωγέων Καφέ της Βραζιλίας, Cecafé.

Σε ό,τι αφορά τις βραζιλιάνικες εξαγωγές καφέ προς τις αραβικές χώρες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αυτές ανήλθαν στους 281.600 σάκους των 60 κιλών, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 40%.

Σύμφωνα με την Cecafé, μόνο τον Φεβρουάριο οι εξαγωγές ανήλθαν στους 3,44 εκατ. σάκους των 60 κιλών, αριθμός που αποτελεί μηνιαίο ρεκόρ με τον πρόεδρο της Ένωσης Nelson Carvalhaes να τονίζει ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει κάποιο «σοκ» στην αγορά τότε οι εξαγωγές καφέ της λατινοαμερικάνικης χώρας υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στους 40 εκατ. σάκους.

Τέλος να σημειωθεί ότι κατά τους δύο πρώτους μήνες του έτους οι κορυφαίοι εισαγωγείς βραζιλιάνικου καφέ αποτέλεσαν οι: Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ιαπωνία, Βέλγιο, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ρωσία και Καναδάς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.