Τα φιλόδοξα ενεργειακά έργα της Novatek

Τα φιλόδοξα ενεργειακά έργα της Novatek

146
Τα φιλόδοξα ενεργειακά έργα της Novatek

Στα τέλη του Μαρτίου πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή ενός εργοστασίου LNG στο Vysotsk της Βαλτικής, συνολικής χωρητικότητας 600.000 τόνων, το οποίο θα πραγματοποιεί ανεφοδιασμούς πλοίων με LNG. Στην σχετική ανακοίνωση προέβη ο CEO της Novatek, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και την διαχείριση του εν λόγω έργου, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε πρώτη φάση το εργοστάσιο στο Vysotsk θα διαθέτει μια γραμμή παραγωγής χωρητικότητας 600.000 τόνων, ενώ πολύ πιθανόν είναι να δημιουργηθούν μελλοντικά άλλες δύο γραμμές παραγωγής συνολικής χωρητικότητας 1,2 εκατ. τόνων.

Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Ρώσο Πρόεδρο, ο CEO της Novatek Leonid Mikhleson, αναφέρθηκε και στην πετυχημένη λειτουργία του Yamal LNG project, το οποίο άγγιξε την μέγιστη χωρητικότητά του (16,5 εκατ. τόνους) τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως επίσης και στην κατασκευή του Arctic LNG- 2 στην χερσόνησο της Gydan, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σχέδια της Novatek να πραγματοποιήσει ενεργειακά έργα στην περιοχή Murmansk.

Τα παραπάνω έργα και σχέδια εντάσσονται στην στρατηγική της Novatek σύμφωνα με την οποία έως το 2030 έχει τεθεί ως στόχος η παραγωγή LNG της ρωσικής εταιρείας να αγγίξει σε ετήσια βάση τους 57 εκατ. τόνους LNG.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.