Με στραμμένο το βλέμμα στην Κασπία Θάλασσα η DP World

Με στραμμένο το βλέμμα στην Κασπία Θάλασσα η DP World

106
Με στραμμένο το βλέμμα στην Κασπία Θάλασσα η DP World

ο Kαζακστάν βρίσκεται στο επίκεντρο ενδιαφέροντος μίας εκ των κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης λιμένων παγκοσμίως, της DP World.

Πιο συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση του κολοσσού με έδρα το Ντουμπάι, το ενδεχόμενο επενδύσεων σε νέες λιμενικές υποδομές αλλά και γενικότερα στην εφοδιαστική αλυσίδα του Καζακστάν, αποτέλεσε το επίκεντρο των πρόσφατων συζητήσεων μεταξύ του CEO της DPWorld Ahmed Bin Sulayem και του Πρωθυπουργού του Καζακστάν Askar Mamin στην Αστάνα.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχουν υπογραφεί συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (Ε.Ο.Ζ) στο Aktau και Khorgos, ενώ η DPWorld παρέχει ήδη υπηρεσίες διαχείρισης στο λιμάνι του Aktau στη Κασπία Θάλασσα.

Ο Ahmed Bin Sulayem  σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η οικονομική προοπτική του Καζακστάν είναι μεγάλη και βασική επιδίωξη της DP World είναι η ενίσχυση των επενδύσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας.

Φωτό: DP World

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.