Ρεκόρ εσόδων και διακινούμενου όγκου φορτίων για την CMA CGM

Ρεκόρ εσόδων και διακινούμενου όγκου φορτίων για την CMA CGM

84
Ρεκόρ εσόδων και διακινούμενου όγκου φορτίων για την CMA CGM

Η γαλλική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM κατέγραψε συνολικά έσοδα ύψους $23,48 δις το 2018, αύξηση κατά 11,2% συγκριτικά με έναν χρόνο πριν, αντιπροσωπεύοντας επίπεδα ρεκόρ για την εταιρεία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ο όγκος των φορτίων που μεταφέρθηκε μέσω των πλοίων της CMA CGM ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 20 εκατ. TEUs το περασμένο έτος, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση στην διακίνηση φορτίων στην πλειονότητα των τακτικών γραμμών της εταιρείας, ιδιαίτερα εκείνων του Ειρηνικού, της Ινδίας, της Ωκεανίας και της Αφρικής.

Ωστόσο τροχοπέδη στα οικονομικά αποτελέσματα της CMA CGM αποτέλεσε η αύξηση των τιμών των καυσίμων κατά 33% το 2018 επηρεάζοντας τα κέρδη της εταιρείας προ φόρων και τόκων, τα οποία «βούτηξαν» στα $610 εκατ. συγκριτικά με το $1,57 δις το 2017. Τα καθαρά κέρδη της γαλλικής εταιρείας άγγιξαν μόλις τα $34 εκατ. κατά τη διάρκεια του 2018, σε σχέση με τα $697 εκατ. το 2017.

Αναφορικά με το 2019 η CMA CGM εκφράζει τις θετικές της προσδοκίες, παρά τις υφιστάμενες γεωπολιτικές προκλήσεις, ενώ προκειμένου να αυξήσει την κεροδοφορία της η εταιρεία προωθεί ένα σχέδιο με στόχο την μείωση των εξόδων της κατά $1,2 δις, ενώ στρέφει περισσότερο το ενδιαφέρον της στον τομέα της καινοτομίας και της ψηφιοποίησης.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.