Maersk: λύση τα scrubbers στα μεγάλα product tankers

Maersk: λύση τα scrubbers στα μεγάλα product tankers

270
Maersk: λύση τα scrubbers στα μεγάλα product tankers

Η δανέζικη Maersk Tankers ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην τοποθέτηση τεσσάρων scrubbers σε πλοία της τύπου LR2 product tankers εντός του 2019.

Ενόψει του Sulphur Cap 2020 οι ναυτιλιακές εταιρείες αναζητούν λύσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες διεθνείς περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου η Maersk Tankers επισημαίνει ότι κατόπιν εκτεταμένων αναλύσεων κρίθηκε αναγκαία και οικονομικά συμφέρουσα σαν λύση η εγκατάσταση scrubbers σε μεγάλης χωρητικότητας product tankers. Η εταιρεία στο παρελθόν έχει εκφράσει την άποψη ότι θα στραφεί προς τα εναλλακτικά ναυτιλιακά καύσιμα, τα οποία θα είναι συμβατά με τις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις, επενδύοντας σε scrubbers μόνο για περιορισμένο αριθμό πλοίων της.

Τα τέσσερα παραπάνω scrubbers αναμένεται να τοποθετηθούν σε ένα μεγαλύτερης ηλικίας πλοίο κατηγορίας LR2 της Maersk, καθώς και σε άλλα τρία πλοία ίδιας κατηγορίας τα οποία έχουν πρόσφατα ναυπηγηθεί για την εταιρεία.

Ο κ. Tommy Thomassen, Technical Officer της Maersk Tankers, τόνισε ότι η εταιρεία υποστηρίζει και πρόκειται να εφαρμόσει όσα απαιτούνται από τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς του IMO αναφορικά με την ποσότητα οξειδίων του θείου που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από τα πλοία.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.