Mega-κοίτασμα φυσικού αερίου για την ExxonMobil στην Κύπρο

Mega-κοίτασμα φυσικού αερίου για την ExxonMobil στην Κύπρο

244
Mega-κοίτασμα φυσικού αερίου για την ExxonMobil στην Κύπρο

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ερευνητικής γεώτρησης της κοινοπραξίας Exxon Mobil Qatar Petroleum στον στόχο “Γλαύκος” στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως ενημέρωσε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η ExxonMobil η ποσότητα φυσικού αερίου στο εν λόγω κοίτασμα υπολογίζεται στα 5-8 τρις κυβικά πόδια φυσικού αερίου και πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

Ουσιαστικά πρόκειται για το τρίτο κοίτασμα υδρογονανθράκων που εντοπίζεται στη θαλάσσια ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά το «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12 και το «Καλυψώ» στο τεμάχιο 6.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Πέμπτης τον πρόεδρος της Exxon Mobil κ. Tristan J. Aspray, όπου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των γεωτρήσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.