Διπλασιασμό εμπορευματικών ροών LNG προβλέπει η BP έως το 2040

Διπλασιασμό εμπορευματικών ροών LNG προβλέπει η BP έως το 2040

75
Διπλασιασμό εμπορευματικών ροών LNG προβλέπει η BP έως το 2040

O ενεργειακός κολοσσός BP αναμένει μια ακόμη πιο ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά αερίου καθώς η αγορά του LNG επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Πιο συγκεκριμένα στην τελευταία της έκθεση «Energy Outlook» η BP εκτιμά ότι το εμπόριο LNG θα διπλασιαστεί στα 900 δις κυβικά μέτρα έως το 2040 έναντι 400 δις κυβικών μέτρων το 2017 με τις Νότια Αμερική, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία να οδηγούν τις εξαγωγές. Στο πλαίσιο αυτό Κατάρ και ΗΠΑ θα αποτελέσουν τα σημαντικότερα κέντρα εξαγωγών (συνδυαστικά 40%) έως το 2040.

Σε ό, τι αφορά τις εισαγωγές, η Ασία αποτελεί την κορυφαία αγορά LNG με την BP να προβλέπει ότι Κίνα, Ινδία θα ξεπεράσουν την Ιαπωνία και Νότια Κορέα αναφορικά με τις εισαγωγές.

Τέλος η Ευρώπη θα παραμείνει σημαντικός εισαγωγέας LNG τα επόμενα χρόνια κυρίως λόγω των υφιστάμενων υποδομών που της επιτρέπουν να εισάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο διά θαλάσσης αλλά και μέσω αγωγών από τη Ρωσία, σημειώνει ο βρετανικός κολοσσός.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.