Υψηλότερα του αναμενόμενου οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου

Υψηλότερα του αναμενόμενου οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου

69
Υψηλότερα του αναμενόμενου οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου

Οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου ανήλθαν κατά μέσο όρο μεταξύ των 1,1 εκατ. βαρελιών/ημέρα και των 1,3 εκατ. βαρελιών/ημέρα τον περασμένο Ιανουάριο, αντιπροσωπεύοντας υψηλότερα επίπεδα από τις αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Οι αυξημένες εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν οφείλονται στην προσωρινή απαλλαγή από τις κυρώσεις που επέβαλλε η Ουάσιγκτον προς την Τεχεράνη οδηγώντας σε αύξηση των εισαγωγών από αγοραστές ιρανικού πετρελαίου.

Αναφορικά με τον Φεβρουάριο του 2019 ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, οι εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς υπολογίζεται ότι κυμαίνονται σε 1,25 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, οι αυξημένες εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου ενδεχομένως οδηγήσουν τις ΗΠΑ προς περιορισμό τους με τον κίνδυνο της αύξησης των τιμών του πετρελαίου να ενυπάρχει, καθώς η Ουάσιγκτον ψάχνει τρόπους να περιορίσει και την εξαγωγική δραστηριότητα της Βενεζουέλας.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.