Wilhelmsen: μία νέα λύση στο χαρτοφυλάκιό της ενόψει Sulphur Cap

Wilhelmsen: μία νέα λύση στο χαρτοφυλάκιό της ενόψει Sulphur Cap

111
Wilhelmsen: μία νέα λύση στο χαρτοφυλάκιό της ενόψει Sulphur Cap

H εταιρεία Wilhelmsen θα συνεργαστεί με τη Hitachi High-Tech Analytical Science με στόχο την εξασφάλιση της συμμόρφωσης με τον επερχόμενο κανονισμό του ΙΜΟ για την περιεκτικότητα των καυσίμων σε θείο, μέσω γρήγορων και εύκολων ελέγχων που μπορούν να πραγματοποιούνται πάνω στα πλοία. Βάσει της συμφωνίας, η Wilhelmsen θα εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της τους φορητούς αναλυτές XRF της Hitachi High-Tech, επιτρέποντας στα πληρώματα των πλοίων να ελέγχουν επί τόπου, με ακρίβεια και αποτελεσματικά την περιεκτικότητα των καυσίμων σε θείο.

Ο Jonas Östlund, Product Marketing Manager, Oil and Water, Marine Products της Wilhelmsen Ships Service, αναφέρει: «Η συνεργασία με την Hitachi High-Tech Analytical Science, έναν από τους κορυφαίους ειδικούς στους ελέγχους καυσίμων, μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μας κάτι που πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα απολύτως απαραίτητο εργαλείο ενόψει του κανονισμού IMO 2020. Τα πληρώματα θα είναι σε θέση να εξαλείψουν τον κίνδυνο μιας τυχαίας μη συμμόρφωσης με τον κανονισμό. Καθώς τα πλοία θα προσεγγίζουν περιοχές ελέγχου εκπομπών (ΕCAs), το πλήρωμα της μηχανής θα μπορεί αμέσως και με ακρίβεια να ελέγχει την περιεκτικότητα σε θείο του καυσίμου που χρησιμοποιείται, και να εξασφαλίζει ότι αυτό καλύπτει τις απαιτήσεις του κανονισμού».

Εκτός από τον μετριασμό των κινδύνων μη συμμόρφωσης κατά τη διάρκεια των αλλαγών καυσίμων, ο εν λόγω γρήγορος και αξιόπιστος εξοπλισμός ελέγχου μειώνει επίσης την εξάρτιση από το παραδοσιακό δελτίο παράδοσης καυσίμων (Bunker Delivery Note), επιτρέποντας στα πληρώματα να ελέγχουν την περιεκτικότητα των καυσίμων σε θείο κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.