Επαναλειτουργεί η γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα

Επαναλειτουργεί η γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα

365
Επαναλειτουργεί η γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα

Έπειτα από αρκετούς μήνες παύσης της σύνδεσης της Πάτρας με την Σάμη και την Ιθάκη, ξεκίνησαν εκ νέου από την περασμένη τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του «Ανδρέα Κάλβος» από τον λιμένα της αχαϊκής πρωτεύουσας προς το λιμάνι της Σάμης και εν συνεχεία του Πισαετού στην Ιθάκη, όπου και διανυκτερεύει.

Το ανανεωμένο «Ανδρέας Κάλβος» της εταιρείας Levante Ferries, με καπετάνιο, αξιωματικούς και μεγάλο μέρος του πληρώματος να κατάγεται από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από και προς Πάτρα-Σάμη-Πισαετό. Τα νέα δρομολόγια έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας προσφέροντας πολλαπλές επιλογές τόσο για τους κατοίκους των δύο νησιών των Επτανήσων όσο και για τους ξένους επισκέπτες που ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς λόγους ή για λόγους αναψυχής.

Να σημειωθεί ότι η Levante Ferries ήταν η μόνη εταιρεία που συμμετείχε στο σχετικό διαγωνισμό του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την προκήρυξη της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη με καθημερινά δρομολόγια. Η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη επιδοτείται με 1.848.000 ευρώ και στόχος του ΥΝΑΝΠ είναι η γραμμή να λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα δρομολόγια εδώ.

Φωτό: Tasos Kavallieratos / samikefalonias.wordpress.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.