Βραζιλία: Συνεχίζει ακάθεκτη τις εξαγωγές σόγιας και καλαμποκιού

Βραζιλία: Συνεχίζει ακάθεκτη τις εξαγωγές σόγιας και καλαμποκιού

71
Βραζιλία: Συνεχίζει ακάθεκτη τις εξαγωγές σόγιας και καλαμποκιού

Η Βραζιλία εξήγαγε περισσότερο καλαμπόκι απ’ ότι σόγια για πρώτη φορά τον μήνα Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι και οι πωλήσεις βραζιλιάνικης σόγιας παρέμειναν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Παραδοσιακά οι εξαγωγές καλαμποκιού της Βραζιλίας φτάνουν στα υψηλότερα επίπεδά τους κατά δεύτερο μισό του έτους καθώς οι γεωργοί προχωρούν στην συγκομιδή της δεύτερης καλλιεργητικής περιόδου.

Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία της βραζιλιάνικης κυβέρνησης έως την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου η χώρα της Λατινικής Αμερικής υπολογίζεται ότι είχε εξάγει 2,8 εκατ. τόνους καλαμποκιού, ενώ έως τα τέλη του περασμένου μήνα εκτιμάται ότι οι εξαγωγές ανήλθαν στους 3,55 εκατ. τόνους. Από την άλλη, οι αποστολές σόγιας από την Βραζιλία εκτιμάται ότι τον περασμένο μήνα κινήθηκαν στους 2,5 εκατ. τόνους.

Να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές κυρώσεις της Ουάσιγκτον προς την Κίνα εξακολουθούν να λειτουργούν ευεργετικά για τους παραγωγούς σόγιας της Βραζιλίας καθώς ήδη από το περασμένο έτος ο ασιατικός γίγαντας αναζητεί νέους προμηθευτές με την χώρα της νότιας Αμερικής να αποτελεί την νο.1 επιλογή.  Τέλος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Rabobank, η Βραζιλία αναμένεται να εξάγει 70-71 εκατ. τόνους σόγιας φέτος και περίπου 30 εκατ. τόνους καλαμποκιού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.