Η Hapag- Lloyd ψηφίζει LNG

Η Hapag- Lloyd ψηφίζει LNG

132
Η Hapag- Lloyd ψηφίζει LNG

Η γερμανική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hapag- Lloyd ανακοίνωσε ότι θα ανακατασκευάσει το πλοίο της «Sajir», χωρητικότητας 15.000 TEUs, προκειμένου να είναι σε θέση να καταναλώνει ως καύσιμο το LNG.

Επιπρόσθετα η μηχανή του «Sajir», σύμφωνα με την Hapag- Lloyd, θα έχει τη δυνατότητα να καταναλώνει τόσο LNG όσο και καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, προκειμένου να μπορεί το πλοίο να εκπέμπει χαμηλά επίπεδα αέριων ρύπων, σε συμφωνία με τις απαιτήσεις του επικείμενου Sulphur Cap 2020.

Ο κ. Richard von Berlepsch, Managing Director Fleet Management της Hapag-Lloyd, επεσήμανε ότι η μετασκευή του «Sajir» σε πλοίο κατανάλωσης LNG αποτελεί την πρώτη του είδους της μετασκευή που πραγματοποιείται σε τόσο μεγάλης χωρητικότητας containership για το συγκεκριμένο σκοπό, προσθέτοντας ότι η Hapag-Lloyd ενδεχομένως να χαράξει τον δρόμο προκειμένου μεγάλης χωρητικότητας πλοία να μετασκευάζονται για να καταναλώνουν εναλλακτικά καύσιμα.

Το containership «Sajir» αποτελεί ένα από τα 17 πλοία της Hapag- Lloyd τα οποία πρόκειται να μετασκευαστούν σε πλοία κατανάλωσης LNG, προκειμένου να συμβάλλουν στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ποντοπόρου ναυτιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.