Ν. Τσάκος: τι περιμένουμε από τη ναυλαγορά για το 2019

Ν. Τσάκος: τι περιμένουμε από τη ναυλαγορά για το 2019

1157
Ν. Τσάκος: τι περιμένουμε από τη ναυλαγορά για το 2019

Στην πρόσφατη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου Τσάκου, ο CEO και ιδρυτής της ΤΕΝ και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της INTERTANKO δρ. Νίκος Τσάκος, μίλησε μεταξύ άλλων για το παρόν και το μέλλον της ναυλαγοράς. Ο δρ. Τσάκος αναφέρθηκε στις δυσκολίες του 2018 το οποίο ήταν μια χρονιά μεγάλων προκλήσεων αφού ξεκίνησε με απογοητευτικές συνθήκες για τα δεξαμενόπλοια αλλά ευτυχώς, προς το τέλος του έτους, όλοι οι δείκτες της ναυλαγοράς στα υγρά βελτιώθηκαν.

Ο επικεφαλής της TEN εξέφρασε την αισιοδοξία του ωστόσο για τη ναυλαγορά για το 2019. Χαρακτηριστικά ο δρ. Νίκος Τσάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το 2018 βιώσαμε κάτι πρωτόγνωρο, ιδιαίτερα όσον αφορά τη δική μου επαγγελματική καριέρα. Η χρονιά που πέρασε ήταν μια από τις πιο άστατες και αλλοπρόσαλλες χρονιές όσον αφορά τη ναυλαγορά και τις παγκόσμιες οικονομίες. Ξεκίνησε πάρα πολύ άσχημα. Από εκεί που ο κόσμος είχε συνηθίσει σε μια σταθερή ανοδική πορεία στις οικονομίες όλων των χωρών και ιδιαίτερα των οικονομιών της Ευρώπης, της Αμερικής και της Κίνας, είδαμε κάτι τελείως διαφορετικό». Αναφορικά με τη συμμετοχή του στο Forum του Davos τόνισε ότι είχε τη χαρά και την τιμή να βρίσκεται στο Davos για το World Economic Forum, όπου άκουσε με ενδιαφέρον όλα τα μηνύματα, τα οποία έλεγαν πως πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι αφού μπαίνουμε πλέον σε μια περίοδο στην οποία θα υπάρξουν πολύ σημαντικές εξελίξεις, αν όχι προκλήσεις. «Σε κάθε περίπτωση, η φετινή χρονιά για τα δεξαμενόπλοια φαίνεται να έχει καλές προοπτικές» κατέληξε.

Ο δρ. Τσάκος φάνηκε αισιόδοξος και για την πορεία του Ομίλου Τσάκου. Τόνισε μάλιστα ότι σήμερα ο Όμιλος είναι ο 8ος μεγαλύτερος παγκοσμίως στη μεταφορά ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.