Το λιμάνι του Άμστερνταμ πρωτοπορεί στο cybersecurity

Το λιμάνι του Άμστερνταμ πρωτοπορεί στο cybersecurity

182
Το λιμάνι του Άμστερνταμ πρωτοπορεί στο cybersecurity

Η Ολλανδία αποτελεί μία από τις τρεις χώρες παγκοσμίως που πλήττονται περισσότερο από κυβερνοεπιθέσεις και δη στα λιμάνια της καθώς αυτά διαχειρίζονται ένα μεγάλο εύρος πληροφοριακών συστημάτων και δεδομένων, τα οποία χρησιμοποιούνται από διαφορετικά μέρη.

Για το λόγο αυτό, η Αρχή του λιμένα του Άμστερνταμ ξεκινά ένα πρόγραμμα προκειμένου να αυξήσει την «ψηφιακή ανθεκτικότητα» του ολλανδικού λιμένα απέναντι σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικές παραβιάσεις.

Η εν λόγω πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει το δίκτυο CYREN (Cyber Resilient North Sea Canal Area), το οποίο θα συλλέγει δεδομένα και πληροφορίες για πιθανές ηλεκτρονικές απειλές και θα τα μοιράζεται με όλες τις συνεργαζόμενες με τον λιμένα εταιρείες.

Ο Marleen van de Kerkhof, επικεφαλής του προγράμματος, ανέφερε ότι η συνδεσιμότητα των ροών δεδομένων, τα οποία μέσου του διαδικτύου γίνονται εύκολα προσβάσιμα στο ευρύ κοινό, αυξάνεται ραγδαία, γεγονός που γεννά ευκαιρίες αλλά και προκλήσεις. Τέλος πρόσθεσε ότι πλέον μία κυβερνοεπίθεση σε μια εταιρεία μπορεί να επηρεάζει και τα πληροφοριακά συστήματα όλων των άλλων εμπλεκόμενων μερών, δημιουργώντας στρεβλώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Φωτό: Port of Rotterdam

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.