Σε υψηλά 16 μηνών το κινεζικό σιδηρομετάλλευμα

Σε υψηλά 16 μηνών το κινεζικό σιδηρομετάλλευμα

70
Σε υψηλά 16 μηνών το κινεζικό σιδηρομετάλλευμα

Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κινεζικού σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκαν σε υψηλά 16 μηνών την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου μετά την κατάρρευση φράγματος στο ορυχείο Córrego do Feijão, το οποίο ανήκει στον βραζιλιάνικο μεταλλευτικό κολοσσό, Vale.

Πιο συγκεκριμένα η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος Κίνας, το οποίο διαπραγματεύεται στο Dalian Commodity Exchange, αυξήθηκε κατά 6% και άγγιξε τα $84,23/τόνο, κάτι που έχει να συμβεί από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ο τερματισμός της λειτουργίας του βραζιλιάνικου ορυχείου θα μειώσει την παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος της Vale κατά 1,5%, γεγονός που δεν θα επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια προσφορά, σημείωσε στο Reuters η αναλύτρια Helen Lau.

Nα σημειωθεί το εν λόγω περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων και τουλάχιστον 65 άτομα να χάσουν την ζωή τους.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.