Οι βρετανικοί λιμένες αρνούνται να προσαρμοστούν σε ένα «hard Brexit»

Οι βρετανικοί λιμένες αρνούνται να προσαρμοστούν σε ένα «hard Brexit»

113
Οι βρετανικοί λιμένες αρνούνται να προσαρμοστούν σε ένα «hard Brexit»

Υψηλόβαθμα στελέχη 100 περίπου λιμενικών αρχών στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετείχαν σε έρευνα της εταιρείας μελετών, Odgers Berndtson, αναφορικά με την προετοιμασία της βρετανικής λιμενικής βιομηχανίας για ένα σκληρό Brexit.

Μόλις δέκα εβδομάδες πριν την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, η οποία ενδεχομένως οδηγήσει σε συμφόρηση και σε καθυστερήσεις στους βρετανικούς λιμένες,  η εν λόγω έρευνα καταδεικνύει ότι μικρή πρόοδος έχει σημειωθεί από τη βρετανική λιμενική  βιομηχανία ενώ δεν υπάρχει ένα σαφές και συντονισμένο σχέδιο σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση που απευθύνθηκε στα υψηλόβαθμα αυτά στελέχη των βρετανικών λιμενικών αρχών αναφορικά με την ετοιμότητά τους να αντιμετωπίσουν ένα «hard Βrexit», μόνο το 16% των ερωτηθέντων, σημείωσε ότι έχει προβεί σε ένα συντονισμένο σχέδιο.

Εντύπωση προκαλεί τέλος το γεγονός ότι, παρόλο που η πλειονότητα των βρετανικών λιμένων «αρνείται» να προετοιμαστεί για τα χειρότερα, το 59% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι συνέπειες μιας άτακτης αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ, θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.