Νεώριο Σύρου: υποδέχεται το μεγαλύτερο πλοίο στην ιστορία του

    4340
    Νεώριο Σύρου: υποδέχεται το μεγαλύτερο πλοίο στην ιστορία του

    Το Νεώριο της Σύρου χαράσσει δυναμική πορεία μετά την επανεκκίνηση των εργασιών του τον Μάρτιο του 2018.

    Την παρούσα περίοδο στα Ναυπηγεία της Σύρου βρίσκεται για επισκευή το bulk carrier «Ponente», χωρητικότητας 85.000 dwt, της εταιρείας New Port. Το, υπό σημαία Marshall Islands, «Ponente» αποτελεί το μεγαλύτερης χωρητικότητας μέχρι στιγμής πλοίο, από την ίδρυση του ιστορικού ναυπηγείου το 1861, το οποίο έχει επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Νεωρίου.

    Σε επικοινωνία που είχαν τα Ναυτικά Χρονικά με την Onex Shipyards, στην οποία ανήκει το Νεώριο, το πλοίο εισήλθε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και οι εργασίες για την επισκευή του εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2019. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Onex, η άφιξη ενός τέτοιου πλοίου συνιστά απόδειξη ότι το Νεώριο της Σύρου αποτελεί υπό τη νέα του ιδιοκτησία την πλέον σύγχρονη και αξιόπιστη επιλογή για πλοία κατηγορίας Panamax στην ευρύτερη περιοχή.

    Το σχέδιο της νέας διοίκησης του ναυπηγείου, το οποίο βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο του ελληνοαμερικανικού ομίλου Onex Technologies, και συγκεκριμένα της Onex Shipyards, με επικεφαλής τον κ. Πάνο Ξενοκώστα, είναι να καταστεί το Νεώριο της Σύρου ένα πρότυπο ναυπηγείο, παρέχοντας ανταγωνιστικές τιμές, συνέπεια παράδοσης και αξεπέραστη ποιότητα. Στόχος εντός της επόμενης δεκαετίας είναι το ιστορικό ναυπηγείο της Ερμούπολης να προσελκύσει το 2% της διεθνούς αγοράς και το 7- 10% περίπου της ελληνικής πλοιοκτησίας.

    Φωτό: Onex Shipyards

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.