Επέκταση της DP World στην Λατινική Αμερική

Επέκταση της DP World στην Λατινική Αμερική

77
Επέκταση της DP World στην Λατινική Αμερική

Η DP World, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διαχειρίστριες εταιρείες λιμένων στον κόσμο, ήρθε σε συμφωνία για την απόκτηση της Puertos y Logistica (Pulgosa), διαχειρίστριας εταιρείας λιμένων στην Χιλή.

Κατά τη συμφωνία ύψους $502 εκατ. η DP World θα αποκτήσει το 71,3% του πακέτου μετοχών της -εισηγμένης στη χρηματιστηριακή αγορά του Σαντιάγο-εταιρείας καθιστώντας την με τον τρόπο αυτό μεγαλομέτοχο έναντι των εταιρειών  Minera Valparaiso και Matte Group.

Αναφερόμενος στην επίτευξη συμφωνίας ο Ahmed bin Sulayem, CEO της DP World, τόνισε ότι η εξαγορά των περιουσιακών αυτών στοιχείων θα επιτρέψει στην DP World να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις δυτικές ακτές του Εκουαδόρ, του Περού και της Χιλής.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η DP World διαχειρίζεται αρκετούς λιμένες στην Νότια Αμερική συμπεριλαμβανομένων των λιμένων Callao στο Περού, Santos στην Βραζιλία και Rio de la Plata στην Αργεντινή.

Φωτό: DP World

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.