Λάτρης του βραζιλιάνικου καφέ η Μέση Ανατολή

Λάτρης του βραζιλιάνικου καφέ η Μέση Ανατολή

66
Λάτρης του βραζιλιάνικου καφέ η Μέση Ανατολή

Οι εξαγωγές καφέ της Βραζιλίας κινήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων ετών, αγγίζοντας το 2018 τους 35,2 εκατ. σάκους, καταγράφοντα αύξηση 13,9% συγκριτικά με το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της  Ένωσης Εξαγωγέων Καφέ της Βραζιλίας, Cecafé.

Παράλληλα, τα έσοδα από το ξένο συνάλλαγμα ανήλθαν σε $5,1 δις, μειωμένα σε σχέση με πέρυσι κατά 3%. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 5% των συνολικών εξαγωγών καφέ το 2018 είχε προορισμό τις αραβικές χώρες με τις πωλήσεις, μάλιστα, να σημειώνουν αύξηση κατά 19% (1,68 εκατ. σάκοι).

Όπως ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της Cecafé, Eduardo Heron, η Συρία είναι μια χώρα που εισάγει διαρκώς μεγαλύτερες ποσότητες βραζιλιάνικου καφέ παρά την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, ενώ και το Κατάρ αύξησε τις εισαγωγές του το περασμένο έτος κατά 10%.

Ωστόσο, ο κορυφαίος προορισμός για τον βραζιλιάνικο καφέ το 2018 ήταν ο Λίβανος, ο οποίος εισήγαγε 521.000 σάκους των 60 κιλών έκαστος, αριθμός που αντιστοιχεί στο 30,9% των εξαγωγών βραζιλιάνικου καφέ προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.