Έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου και το 2019;

Έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου και το 2019;

80
Έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου και το 2019;

Η παγκόσμια αγορά αλουμινίου θα γνωρίσει έλλειμμα προσφοράς και το 2019 παρά τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα τόνισαν αναλυτές και εμπειρογνώμονες που βρέθηκαν σε forum του S&P Global στο Σαν Ντιέγκο.

Η Hydro Aluminum Metals USA αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση για αλουμίνιο θα αυξηθεί κατά 2-3%, καθώς η αύξηση της ζήτησης από τις μεταφορές θα αντισταθμιστεί από σταδιακή μείωση της ζήτησης από Κίνα, Ευρώπη και ΗΠΑ. Στον αντίποδα, η προσφορά προβλέπεται να αυξηθεί με ρυθμό 3-4%.

Όπως ανέφερε ο Matt Aboud, πρόεδρος της Hydro Aluminum Metals USA, η ελλειμματική αυτή κατάσταση στην αγορά έχει οδηγήσει σε πτώση των αποθεμάτων εκτός Κίνας, τα οποία θα μπορούσαν φέτος να κινηθούν στα επίπεδα του 2007-2008.

Από την πλευρά της η Paramita Das, General Manager, Global Marketing and Development της Rio Tinto, τόνισε ότι οι Κινέζοι επέδειξαν πειθαρχία αναφορικά με τις περικοπές της παραγωγής αλουμινίου και πρόσθεσε ότι το 2018 αποτέλεσε έτος μεταρρυθμίσεων για την προσφορά.

Τέλος, και οι δύο συμφώνησαν ότι το έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου θα γίνει περισσότερο ορατό εκτός Κίνας το 2019.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.