Kώδωνα κινδύνου κρούουν οι βρετανικοί λιμένες

Kώδωνα κινδύνου κρούουν οι βρετανικοί λιμένες

108
Kώδωνα κινδύνου κρούουν οι βρετανικοί λιμένες

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Βρετανικών Λιμένων (BPA) μετά την συντριπτική ήττα της Τερέζα Μέι στην Βουλή των Κοινοτήτων αναφορικά με την συμφωνία αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η ΒPA κάλεσε την κυβέρνηση να πράξει «ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποφευχθεί μια άτακτη αποχώρηση από την ΕΕ» με τον Richard Ballantyne, CEO της BPΑ, να σημειώνει ότι οι ανησυχίες της λιμενικής βιομηχανίας ως προς την επιλογή ενός σκληρού Brexit αυξάνονται. Παράλληλα, ο κ. Ballantyne έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της και να διασαφηνίσει εάν υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια για την επίτευξη συμφωνίας, προσθέτοντας ότι η λιμενική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου απαιτεί την ύπαρξη συγκεκριμένων δικλείδων ασφαλείας που θα επιτρέψουν την εύρυθμη λειτουργία της.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης 15 Ιανουαρίου η Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε την συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ με 432 ψήφους κατά και 202 υπέρ, εντείνοντας περαιτέρω την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα και το κατά πόσο ένα σκληρό Brexit βρίσκεται προ των πυλών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.