Σε ενδυνάμωση του στόλου της προχωρά η Star Bulk

Σε ενδυνάμωση του στόλου της προχωρά η Star Bulk

253
Σε ενδυνάμωση του στόλου της προχωρά η Star Bulk

Η Star Bulk ανακοίνωσε την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου ότι προχώρησε στην παραλαβή δύο πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου από την Erck Rickmers (E.R.) Capital Holding. Ο λόγος για τα ναυπηγημένα το 2010 Capesizes «E.R BRANDENBURG» και «E.R BOURGOGNE», τα οποία η Star Bulk παρέλαβε στις 7 και 14 Ιανουαρίου 2019, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αυγούστου η Star Bulk σύναψε συμφωνία με την E.R. Capital Holding  προκειμένου να αποκτήσει εντός του 2018 τρία πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου της γερμανικής εταιρείας, ενώ στις 10 Οκτωβρίου είχε παραλάβει το πρώτο από τα τρία αυτά πλοία («E.R Brighton»).

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η αγορά των πλοίων αυτών χρηματοδοτήθηκε μέσω της διάθεσης μετοχών και ιδίων κεφαλαίων. Τέλος, πέραν των αγορών η Star Bulk προχώρησε στις 8 Ιανουαρίου 2019 στην πώληση του «Star Delta», Supramax ναυπηγημένο το 2001.

Φωτό: Star Bulk Carriers

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.