Ένα γιγαντιαίο και «έξυπνο» πλοίο στα χέρια της Cosco

Ένα γιγαντιαίο και «έξυπνο» πλοίο στα χέρια της Cosco

1026
Ένα γιγαντιαίο και «έξυπνο» πλοίο στα χέρια της Cosco
Φωτό αρχείου/Cosco Shipping Lines

Η Cosco Shipping Lines ανακοίνωσε ότι παρέλαβε από τα ναυπηγεία Dalian Cosco Kawasaki Shipbuilding (Dacks) το νεοναυπηγηθέν πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «COSCO Shipping Pisces».

Το νέο containership αποτελεί το δεύτερο χωρητικότητας 20.000 TEUs πλοίο που ναυπηγεί η Dacks για την Cosco. Το «COSCO Shipping Pisces» έχει μήκος 400 μ., πλάτος 58,6 μ.  με σχεδιασμένη ταχύτητα πλεύσης τους 22,5 κόμβους/ώρα.

Το νέο πλοίο της Cosco θα επιθεωρείται από τον Lloyd’s Register και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα πλοία που έχουν ναυπηγηθεί και παραδοθεί ποτέ στην Κίνα.

Όπως αναφέρει η COSCO Shipping Lines στην ανακοίνωσή της το νέο πλοίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς διαθέτει σύστημα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος και σύστημα για την ηλεκτροδότησή του από τα λιμάνια όταν θα είναι ελλιμενισμένο, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και στην ενίσχυση της ενεργειακής του αποδοτικότητας.

Επιπλέον διαθέτει «ευφυή» συστήματα πλοήγησης, καθιστώντας το ένα από τα «έξυπνα» πλοία της νεότερης γενιας.

Το «COSCO Shipping Pisces» αναμένεται να απασχοληθεί σε μία από τις τακτικές γραμμές της Cosco μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.