Νιγηρία: Ανησυχία για την ασφάλεια των ναυτικών

Νιγηρία: Ανησυχία για την ασφάλεια των ναυτικών

382
Νιγηρία: Ανησυχία για την ασφάλεια των ναυτικών

Δύο περιστατικά επιθέσεων σε πλοία καταγράφηκαν στις 7 Ιανουαρίου 2019 σε αγκυροβόλια της Νιγηρίας, κοντά στο Λάγος, σύμφωνα με το Piracy Reporting Centre (PRC) του International Maritime Bureau (IMB).

Στην πρώτη περίπτωση εκτιμάται ότι 4-5 επίδοξοι επιδρομείς οι οποίοι βρίσκονταν σε βάρκα προσέγγισαν ένα product tanker και αποπειράθηκαν να επιβιβαστούν σε εκείνο ρίχνοντας σκοινιά με γάντζους. Ο αξιωματικός ασφαλείας του πλοίου αντιλήφθηκε την απόπειρα επιδρομής στο product tanker και αμέσως σήμανε συναγερμός με αποτέλεσμα οι επίδοξοι ληστές να τραπούν σε φυγή.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο περιστατικό, δύο επιδρομείς με πλαστικούς σωλήνες επιβιβάστηκαν σε αγκυροβολημένο πλοίο, ενώ πραγματοποιούσε ship- to ship μεταφορά πετρελαίου, με στόχο να προβούν σε κλοπή του φορτίου του.

Η παρουσία τους έγινε αντιληπτή από το πλήρωμα του πλοίου και ειδοποιήθηκε η νιγηριανή ακτοφυλακή για τον εντοπισμό των ληστών οι οποίοι με το σήμα του συναγερμού αποβιβάστηκαν από το πλοίο και απομακρύνθηκαν.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.