Τέσσερα νέα containerships για την CMA CGM

Τέσσερα νέα containerships για την CMA CGM

163
Τέσσερα νέα containerships για την CMA CGM

Η γαλλική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, CMA CGM, ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το «CMA CGM Fort De France», το οποίο αποτελεί το πρώτο από μία σειρά τεσσάρων containerships, υπό γαλλική σημαία, τα οποία θα πραγματοποιούν μεταφορές στις Γαλλικές Αντίλλες. Μέχρι το καλοκαίρι ο γαλλικός κολοσσός θα έχει παραλάβει και τα άλλα τρία νέα containerships της (CMA CGM Fort Royal, CMA CGM Fort Saint Charles και CMA CGM Fort Fleur D’Eppe).

Ο νέος στόλος των containerships θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα στην εν λόγω περιοχή ο οποίος φέρει την ονομασία «Forts» πραγματοποιώντας μεταφορές από την Ευρώπη προς την Γουαδελούπη και την Μαρτινίκα, διασχίζοντας τον Ατλαντικό Ωκεανό μέσα σε 10 ημέρες.

Το νέο πλοίο της CMA CGM έχει μικρή χωρητικότητα, μόλις 3.500 TEUs, ενώ διαθέτει 850 βύσματα για την «τροφοδότηση» των refrigerated containers τα οποία θα μεταφέρουν ευπαθή εμπορεύματα.

Μέσα από την ανανέωση του στόλου της στις Γαλλικές Αντίλλες η CMA CGM στοχεύει στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της εν λόγω περιοχής.

Φωτό: CMA- CGM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.