Μία νέα καινοτομία από την Maersk Oil Trading

Μία νέα καινοτομία από την Maersk Oil Trading

178
Μία νέα καινοτομία από την Maersk Oil Trading

Η εταιρεία Maersk Oil Trading, μέλος του ομίλου A.P. Moller – Maersk, η οποία προμηθεύει καύσιμα στον παγκόσμιο στόλο της Maersk αλλά και σε τρίτους, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του μεγαλύτερου στον κόσμο μετρητή παροχής μάζας πάνω σε ένα πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμου στη Σιγκαπούρη.

Ο μετρητής παροχής μάζας Endress + Hauser Promass X, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμων υψηλής περιεκτικότητας σε θείο MT Eager, έχει ήδη επιθεωρηθεί με επιτυχία από τις λιμενικές αρχές της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με τη Maersk Oil Trading, η συγκεκριμένη λύση είναι ικανή να παρέχει ταχύτητες παράδοσης έως και 1.000 μετρικών τόνων καυσίμου ανά ώρα, ταχύτητα που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι διπλάσια σε σχέση με εκείνες των μετρητών παροχής μάζας καυσίμων υψηλής περιεκτικότητας σε θείο που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Ο Peter Beekhuis, Head of Trading στη Maersk Oil Trading Singapore δήλωσε: «Οι πελάτες μας χρειάζονται μεγάλες ποσότητες πετρελαίου υψηλού ιξώδους. Ωστόσο, καθώς η λειτουργία των τερματικών σταθμών γίνεται πιο αποτελεσματική, οι διαμονές των πλοίων στα λιμάνια έχουν πλέον μικρότερη διάρκεια. Η εγκατάσταση του Promass X θα μας δώσει τις ταχύτητες παράδοσης που χρειαζόμαστε προκειμένου να συμβαδίζουμε με τις απαιτήσεις των πελατών μας, διατηρώντας παράλληλα πλήρη διαφάνεια ως προς την παραδοθείσα ποσότητα καυσίμου».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.