Συμφωνία- σταθμός στην αγορά των containerships

Συμφωνία- σταθμός στην αγορά των containerships

219
Συμφωνία- σταθμός στην αγορά των containerships

Η ισραηλινή ZIM και η συμμαχία 2M Alliance (Maersk, MSC) ανακοίνωσαν ότι θα ενισχύσουν την μεταξύ τους υφιστάμενη συνεργασία επεκτείνοντας το μεταφορικό τους δίκτυο με την προσθήκη δύο νέων τακτικών γραμμών.

Η υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ ZIM και 2M Alliance στηρίζεται σε συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών τον περασμένο Ιούλιο και αφορούσε την ενίσχυση στη διακίνηση εμπορευματικών φορτίων μεταξύ Ασίας και ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας θα προστεθούν δύο νέες τακτικές γραμμές, εκείνη της Ασίας-ανατολικής Μεσογείου και της Ασίας- ανατολικού Ειρηνικού (δυτικές ακτές των ΗΠΑ).

Ο πρόεδρος και CEO της ZIM, κ. Eli Glickman επεσήμανε ότι η εν λόγω συμφωνία της ισραηλινής εταιρείας με δύο μεγάλους παίκτες της αγοράς των containerships θα ενισχύσει την οικονομική της ανάπτυξη καθώς και την ανταγωνιστικότητά της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.