Προηγμένους λιμένες θέλει η Γερμανία

Προηγμένους λιμένες θέλει η Γερμανία

100
Προηγμένους λιμένες θέλει η Γερμανία

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προχωρά σε εφαρμογή νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων (IHATEC) που ενισχύουν την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών στα λιμάνια της χώρας.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα διατεθούν κονδύλια ύψους άνω των €60 εκ. για την περίοδο από το 2019 έως το 2021, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα ήδη διατεθέντα τα προηγούμενα έτη €52,5 εκ. προς ενίσχυση των λιμένων της χώρας.

Στόχος των συγκεκριμένων χρηματοδοτικών προγραμμάτων είναι η παροχή στους ομοσπονδιακούς λιμένες των απαιτούμενων πόρων για πραγματοποίηση νέων επενδύσεων στους τομείς της διαχείρισης και αποθήκευσης εμπορευματικών φορτίων αλλά και της ψηφιακής δικτύωσης της παραγωγικής διαδικασίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Να σημειωθεί πως χρήση του προγράμματος IHATEC έχουν ήδη κάνει, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ο λιμένας του Αμβούργου αλλά και της Βρέμης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.