Η Sovcomflot υποστηρίζει το LNG ως «λύση» για το sulphur cap

Η Sovcomflot υποστηρίζει το LNG ως «λύση» για το sulphur cap

142
Η Sovcomflot υποστηρίζει το LNG ως «λύση» για το sulphur cap

Η ρωσική Sovcomflot ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε παραγγελία για τη ναυπήγηση τριών νέας γενιάς product carriers από τα ναυπηγεία Zvezda.

Τα νέα πλοία της Sovcomflot θα είναι κατηγορίας MR tankers, θα έχουν χωρητικότητα 51.000 τόνους, έκαστο, ενώ θα ανταποκρίνονται στις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις καθώς θα καταναλώνουν ως καύσιμο LNG.

Μόλις ολοκληρωθεί η ναυπήγησή τους τα τρία MR product tankers πρόκειται να χρονοναυλωθούν από την Novatek προκειμένου να μεταφέρουν πετρελαϊκά προϊόντα αλλά και συμπυκνώματα φυσικού αερίου ακόμα και σε θαλάσσιες περιοχές με πάγο καθώς θα αποτελούν πλοία κατηγορίας ice class 1B.

Η Sovcomflot, όπως ανακοίνωσε η ίδια, υποστηρίζει την επιλογή του LNG ως «λύση» για την συμμόρφωση με το sulphur cap 2020 ιδιαίτερα στα μεγάλης χωρητικότητας πλοία.

Κατά τη διάρκεια του 2018 η ρωσική εταιρεία παρέλαβε τρία crude oil tankers κατηγορίας Aframax και κατανάλωσης LNG, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε παραγγείλει από τα ναυπηγεία Zvezda ακόμη δύο πλοία ίδιας κατηγορίας.

Φωτό: Sovcomflot

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.