Η Maersk στρέφει το βλέμμα της στα refrigerated containers

Η Maersk στρέφει το βλέμμα της στα refrigerated containers

234
Η Maersk στρέφει το βλέμμα της στα refrigerated containers

Η A.P. Moller- Maersk πρόκειται να κλείσει ένα εργοστάσιο κατασκευής «ξηρών» εμπορευματοκιβωτίων (dry containers) που διαθέτει στην πόλη Ντονγκουάν της Κίνας, καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters ο δανέζικος κολοσσός επιθυμεί να επικεντρωθεί περισσότερο στην κατασκευή εμπορευματοκιβωτίων-ψυγείων (refrigerated containers) για την συντήρηση τροφίμων.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη καθώς παρατηρείται έντονος ανταγωνισμός που επηρεάζει δυσμενώς την αγορά των dry containers, όπως χαρακτηριστικά ονομάζονται, ενώ αντιθέτως αυξημένη ζήτηση παρατηρείται για εμπορευματοκιβώτια- ψυγεία καθώς καταγράφεται σε παγκόσμιο επίπεδο μεγάλη ζήτηση για φρέσκα προϊόντα.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Maersk είχε καταστήσει σαφές τον περασμένο Νοέμβριο ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενδεχομένως να επηρεάσει σημαντικά την αγορά των containerships τα επόμενα χρόνια.

Φωτό: Maersk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.