Η Ρωσία «αντεπιτίθεται» στην Ουκρανία

Η Ρωσία «αντεπιτίθεται» στην Ουκρανία

196
Η Ρωσία «αντεπιτίθεται» στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τις εισαγωγές σιταριού, ηλιέλαιου, λαχανικών, φρούτων, μπίρας, χαρτιού, σοκολάτας, ψαριών και άλλων εμπορευμάτων και προϊόντων από την Ουκρανία.

Η λίστα με τις απαγορευμένες εισαγωγές στην Ρωσία περιλαμβάνει πάνω από 50 ουκρανικά προϊόντα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ρωσική κυβέρνηση.

Μέσα στην λίστα συμπεριλαμβάνονται επίσης γεννήτριες παραγωγής ενέργειας, καλώδια, μηχανολογικός εξοπλισμός επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων κ.ά.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, κ. Dmitry Medvedev, ανακοίνωσε ότι οι συγκεκριμένες απαγορεύσεις στις εισαγωγές ουκρανικών προϊόντων αποτελούν αντίποινα στις εμπορικές κυρώσεις από μέρους της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι οι εν λόγω απαγορεύσεις από μέρους της Ρωσίας μπορεί να ακυρωθούν εφόσον η ουκρανική κυβέρνηση προβεί σε άρση των κυρώσεων που έχει επιβάλει.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Tass, στις 18 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση της Ουκρανίας αποφάσισε να παρατείνει μέχρι το 2020 το εμπάργκο της στις εισαγωγές ρωσικών τροφίμων και ποτών όπως το ψωμί, η σοκολάτα, το κρέας, το ψάρι, η μπίρα, η βότκα κ.ά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.