Με το βλέμμα στη «στεριά» η Maersk

Με το βλέμμα στη «στεριά» η Maersk

288
Με το βλέμμα στη «στεριά» η Maersk

Ο δανέζικος κολοσσός Maersk, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, στρέφει το ενδιαφέρον του προς τη στεριά έχοντας ως στόχο την ενίσχυση των επενδύσεών του και της παρουσίας του σε τομείς όπως τα φορτηγά οχήματα και η αποθήκευση αγαθών. Απώτερος στόχος της Maersk είναι η απόκτηση μεγαλύτερου ελέγχου στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα σχετικά ανέφερε ο CEO της AP Moller-Maersk, Søren Skou, μιλώντας προς τους Financial Times. Μεταξύ άλλων ο κ. Søren Skou δήλωσε πως το μέλλον θα έχει εν πολλοίς να κάνει με την ενίσχυση της παρουσίας της Maersk στην στεριά, ενώ τόνισε πως στα σχέδια της εταιρείας είναι και οι εξαγορές στον χώρο των logistics. Όπως σημειώνεται στους Financial Times το ενδιαφέρον της Maersk για επενδύσεις εντοπίζεται γεωγραφικά σε περιοχές όπως η Αφρική, η Λατινική Αμερική, η Ινδία αλλά και η Ευρώπη και οι ΗΠΑ.

Για τον CEO της AP Moller-Maersk: «Το όραμά μας είναι οι πελάτες μας να μπορούν να αγοράζουν ό,τι χρειάζονται για την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τους από την Maersk».

Φωτό:  Maersk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.