Οι διεθνείς ναυτιλιακές εκθέσεις για το 2019

Οι διεθνείς ναυτιλιακές εκθέσεις για το 2019

1621
Οι διεθνείς ναυτιλιακές εκθέσεις για το 2019

Το νέο έτος βρίσκεται προ των πυλών και πληθώρα ναυτιλιακών εκθέσεων ανά τον κόσμο αναμένεται ότι θα προσελκύσει το μεγάλο ενδιαφέρον της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας, που βρίσκεται σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών και προκλήσεων. Τα Ναυτικά Χρονικά παρουσιάζουν παρακάτω ορισμένες από τις πιο σημαντικές ναυτιλιακές εκθέσεις διεθνώς, οι οποίες εκτιμάται ότι θα τραβήξουν τα βλέμματα των εκπροσώπων της ναυτιλιακής βιομηχανίας, και όχι μόνο.

Ιανουάριος 2019

  • ShieldAfrica, International Security and Defense Exhibition: Πρόκειται για ένα συνέδριο-έκθεση, το οποίο θα λάβει χώρα στις 21-24 Ιανουαρίου στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού. Θα παρουσιαστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αφρικανική ήπειρος και οι προσπάθειες που θα πρέπει να γίνουν για την προώθηση της ασφάλειας, μέσω σύγχρονων τεχνολογιών και εκσυγχρονισμένου εξοπλισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.shieldafrica.com/en/

 

Φεβρουάριος 2019

  • World Maritime Week: Η ναυπηγική και ναυτιλιακή βιομηχανία, η αλιεία, οι λιμένες, η ενέργεια και οι υπηρεσίες logistics αποτελούν τα πεδία ενδιαφέροντος της World Maritime Week, η οποία θα λάβει χώρα στο Μπαρακάλντο της Ισπανίας από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://wmw.bilbaoexhibitioncentre.com/en/

  •  Greentech in Shipping Global Forum: Θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο της Γερμανίας στις 26-27 Φεβρουαρίου και αφορά τους διεθνείς κανονισμούς που διέπουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία, την προώθηση των «πράσινων» τεχνολογιών και των εναλλακτικών καυσίμων, καθώς και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://greentechshipping.com/

 

Μάρτιος 2019

  • The European Ferry Shipping Summit 2019: Στο πλαίσιο του συνεδρίου-έκθεσης θα αναδειχθούν οι οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν την ευρωπαϊκή επιβατηγό ναυτιλία. Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Ijmuiden της Ολλανδίας στις 20-21 Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.ferryshippingsummit.com/

  • NAVEXPO International: Από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Le port de Lorient La Base της Γαλλίας έκθεση η οποία προσελκύει το ενδιαφέρον παικτών της διεθνούς ναυτιλιακής, ναυπηγικής και λιμενικής βιομηχανίας, αλλά και όσων ασχολούνται με την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.navexpo.com/index.php/en/the-exhibition/the-exhibition

 

Απρίλιος 2019

  •  CMA Shipping 2019: Αποτελεί το μεγαλύτερο ναυτιλιακό συνέδριο της Βόρειας Αμερικής, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται και έκθεση. Το CMA Shipping 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Απριλίου στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων θα ξεπεράσει στην εκδήλωση του 2019 τους 2.500, προερχόμενων από 49 χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://maritime.knect365.com/cma-shipping/

  •  Singapore Maritime Week: Από τις 6 έως τις 12 Απριλίου 2019 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη ένα γεγονός το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας. Διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης, επισημαίνοντας τη σημαντική θέση της χώρας ως ναυτιλιακού κέντρου και παγκόσμιου κόμβου μεταφορών.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.smw.sg/web/portal/2018/home/

 

Μάιος 2019

  •  OTC (Offshore Technology Conference) USA 2019: Θα πραγματοποιηθεί στις 6-9 Μαΐου στο Χιούστον του Τέξας, παρουσιάζοντας ζητήματα τεχνολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στην offshore βιομηχανία.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://2019.otcnet.org/

  •  The 5th Posidonia Sea Tourism Forum: Θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Μαΐου στην Αθήνα, παρουσιάζοντας τις νέες αναπτυξιακές προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού στην ανατολική Μεσόγειο, η οποία αποτελεί ιστορικά μία από τις πιο δημοφιλείς αγορές κρουαζιέρας. Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή από ισχυρούς παίκτες της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας, ενώ το «παρών» θα δώσουν η CLIA Europe και η MedCruise. To 2017 συμμετείχαν 1.300 σύνεδροι και εκθέτες από 22 χώρες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας και yachting.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.posidoniaseatourism.com/

 

Ιούνιος 2019

  •  Nor-Shipping 2019: Κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση στη Νορβηγία, κατά τη διάρκεια της οποίας εταιρείες παρουσιάζουν καινοτόμα προϊόντα, όπως και υπηρεσίες και τεχνολογίες αιχμής στον χώρο της ναυτιλίας. Η διετής έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 4-7 Ιουνίου στο Όσλο.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.nor-shipping.com/

 

Σεπτέμβριος 2019

  • BALTEXPO 2019: Η μεγαλύτερη και μακροβιότερη έκθεση-συνέδριο στην Πολωνία, η οποία αφορά τη ναυπηγική και λιμενική βιομηχανία, τις υπηρεσίες logistics και την προώθηση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας. Η διετής έκθεση, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζονται καινοτόμα προϊόντα, θα πραγματοποιηθεί στις 9-11 Σεπτεμβρίου στο Γκντανσκ της Πολωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://baltexpo.ztw.pl/en/registration_baltexpo

  •  Neva 2019: Διεθνής έκθεση, αλλά και το μεγαλύτερο ναυτιλιακό forum στη Ρωσία, το οποίο απευθύνεται στη ναυτιλιακή, ναυπηγική, λιμενική και offshore βιομηχανία. Έχει στόχο την προώθηση της ανάπτυξης των ρωσικών ναυτιλιακών βιομηχανιών. Οι εκθέτες παρουσιάζουν λύσεις στους τομείς ναυπηγικού σχεδιασμού, κατασκευής εξοπλισμού, ναυτιλιακής και offshore τεχνολογίας, ενώ προωθείται η συνεργασία με πετρελαϊκές και ενεργειακές εταιρείες για την εξεύρεση πετρελαίου στις αρκτικές περιοχές και στο Βόρειο Πέρασμα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 17-20 Σεπτεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://transtec-neva.com/

 

Οκτώβριος 2018

  •  INMEX SMM 2019 India: Ένα γεγονός που φέρνει κοντά τους κατασκευαστές και τους προμηθευτές της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας με αγοραστές από τη νότια Ασία, με στόχο την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων για την αναβάθμιση της ναυτιλιακής βιομηχανίας της νότιας Ασίας. Θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Οκτωβρίου στο Μουμπάι της Ινδίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.inmex-smm-india.com/en/home.html

  • Maritime Cyprus 2019: Διεθνές ναυτιλιακό συνέδριο-έκθεση, το οποίο πραγματοποιείται ανά δύο χρόνια στην Κύπρο από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας της χώρας σε συνεργασία με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών. Το ναυτιλιακό συνέδριο αποτελεί ένα forum κατά τη διάρκεια του οποίου συζητιούνται τρέχοντα και ουσιώδους σημασίας ζητήματα για την παγκόσμια ναυτιλία, ενώ δίνεται η δυνατότητα συγχρόνως στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την ισχυρή ναυτική παράδοση της Κύπρου και τη ναυτιλιακή της βιομηχανία.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://maritimecyprus.dms.mcw.gov.cy/index

 

Νοέμβριος 2019

  • EUROPORT 2019: Διεθνής έκθεση, η οποία το 2019 θα επικεντρωθεί στα πλοία ειδικού σκοπού. Το Europort θέτει επί τάπητος την εφαρμογή «έξυπνων» λύσεων για εξειδικευμένα πλοία, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία συνάντησης της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, με τη συμμετοχή 1.100 εκθετών και την παρουσία 27.000 επισκεπτών. Θα πραγματοποιηθεί στις 5-8 Νοεμβρίου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.europort.nl/

 

Δεκέμβριος 2019

  • Marintec China 2019: Διετής έκθεση, η οποία αφορά όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Στην έκθεση συμμετέχουν εταιρείες από τον ναυπηγικό και ναυτιλιακό τομέα, εταιρείες παροχής μηχανολογικού, ηλεκτρονικού, τεχνολογικού εξοπλισμού κ.ά. Θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη από τις 3 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2019. Στην εκδήλωση του 2017 υπολογίστηκε ότι συμμετείχαν 2.100 εκθέτες, ενώ 65.096 άτομα από 91 χώρες επισκέφτηκαν την έκθεση, καταρρίπτοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.marintecchina.com/en-us/

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες ημερολόγιο των διεθνών ναυτιλιακών εκθέσεων για το 2019, στο τεύχος Δεκεμβρίου 2018 των Ναυτικών Χρονικών, σελ. 72.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.