Επενδύει στο LNG η CMA CGM

Επενδύει στο LNG η CMA CGM

197
Επενδύει στο LNG η CMA CGM

Στροφή από τον όμιλο CMA CGM στην χρήση του υγροποιημένου φυσικού αερίου ως καυσίμου για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του στόλου του ομίλου.

Συγκεκριμένα, στις 12 Δεκεμβρίου 2018 η εταιρεία «Containerships», θυγατρική του γαλλικού κολοσσού CMA CGM, η οποία ειδικεύεται στις ενδοευρωπαϊκές θαλάσσιες μεταφορές και η οποία εντάχθηκε στον γαλλικό όμιλο τον περασμένο Οκτώβριο, παρέλαβε το πρώτο της πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κινείται με LNG, το «Containerships Nord». Το τελευταίο αποτελεί και το πρώτο containership που κινείται με LNG και εντάσσεται στον στόλο του γαλλικού ομίλου.cs nord 2

Το «Containerships Nord», συνολικής μεταφορικής ικανότητας 1.400 TEU, αποτελεί το πρώτο από τα συνολικά τέσσερα κινούμενα με LNG πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που θα παραλάβει η εταιρεία Containerships εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

Να σημειωθεί, ότι η CMA CGM επενδύει στο LNG ως καύσιμο και για τα μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας πλοία της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αναμένοντας να παραλάβει από το 2020 και μετά συνολικά εννέα containerships μεταφορικής ικανότητας 22.000 TEU, όλα κινούμενα με LNG.

Φωτό: CMA CGM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.