ABP και Maersk ανοίγουν «παράθυρο» στην Άπω Ανατολή

ABP και Maersk ανοίγουν «παράθυρο» στην Άπω Ανατολή

95
ABP και Maersk ανοίγουν «παράθυρο» στην Άπω Ανατολή

Η διαχειρίστρια εταιρεία λιμένων Associated British Ports (ABP) υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με την Maersk για την ανάπτυξη μίας νέας εμπορικής σύνδεσης με την Άπω Ανατολή, η οποία θα ξεκινήσει το 2019 και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα του Hull, τον οποίο διαχειρίζεται η ABP.

Εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση ο τερματικός σταθμός του λιμένα του Hull θα μπορεί να διαχειρίζεται έναν επιπρόσθετο όγκο 12.000 TEUs.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ABP για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας εγκαινιάζεται παρόμοια εμπορική σύνδεση προς την Άπω Ανατολή.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η ABP προέβη, επίσης, σε επένδυση ύψους $63 εκατ. στον τερματικό σταθμό containers στο Humber– Hull and Immingham, o οποίος δίνει τη δυνατότητα στον τερματικό του λιμένα του Hull να διπλασιάσει την διαχείριση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στα 240.000 ετησίως.

Φωτό: maersk.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.