Αρνητικό ρεκόρ για την θερμοκρασία στην Αρκτική

Αρνητικό ρεκόρ για την θερμοκρασία στην Αρκτική

187
Αρνητικό ρεκόρ για την θερμοκρασία στην Αρκτική

O κυβερνητικός οργανισμός των ΗΠΑ, National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) ανακοίνωσε ότι εντός του 2018 η υψηλή θερμοκρασία στην περιοχή της Αρκτικής έχει ανέλθει πλέον σε επίπεδα ρεκόρ.

Η κλιματική αλλαγή που παρατηρείται παγκοσμίως ανέβασε δραματικά την θερμοκρασία στην Αρκτική στα υψηλότερα επίπεδα από το 1900 για δεύτερη φορά μετά το 2016.

Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θα επιδράσει σημαντικά στην βιοποικιλότητα της περιοχής και θα θέσει «υπό απειλή» προστατευόμενα είδη, όπως οι πολικές αρκούδες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Αρκτική θα οδηγήσουν επίσης σε ακραία καιρικά φαινόμενα τις χώρες του βορείου ημισφαιρίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η ανόδος της θερμοκρασίας στην Αρκτική, η οποία οδηγεί σε σημαντικό λιώσιμο των πάγων, έχει αφυπνίσει το ενδιαφέρον των γύρω χωρών όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Ρωσία καθώς νέες θαλάσσιες διαδρομές ανοίγονται οι οποίες εκτιμάται ότι είναι «πλούσιες» για την ανεύρεση πετρελαίου και μεταλλευμάτων.

Φωτό: Pixabay

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.