Αποκλιμακώνονται οι εμπορικές διενέξεις Κίνας- ΗΠΑ;

Αποκλιμακώνονται οι εμπορικές διενέξεις Κίνας- ΗΠΑ;

71
Αποκλιμακώνονται οι εμπορικές διενέξεις Κίνας- ΗΠΑ;

Η Κίνα προχώρησε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στην πρώτη αξιοσημείωτη αγορά αμερικανικής σόγιας καθώς από τις αρχές του μήνα οι δύο χώρες βρίσκονται σε μια προσωρινή «εμπορική ανακωχή» μετά τις συνομιλίες Τραμπ- Σι Τζινπίνγκ.

Έτσι λοιπόν η αγορά 1,5 και πλέον εκατ. τόνων σόγιας της Κίνας από τις ΗΠΑ αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη της προσπάθειας των δύο μερών για αποκλιμάκωση των μεγάλων εμπορικών διενέξεων έστω για την περίοδο των 90 αυτών ημερών.

Ως αποτέλεσμα οι Αμερικανοί γεωργοί, οι οποίοι αγωνίζονται να εξεύρουν αγοραστές για τις φετινές συγκομιδές- ρεκόρ σόγιας, ένιωσαν ένα προσωρινό αίσθημα ανακούφισης.

Σε μία άλλη κίνηση καλής θέλησης από το Πεκίνο, η κινεζική κυβέρνηση προέτρεψε τον κρατικό έμπορο πετρελαίου, Unipec, να αγοράσει πετρέλαιο από τις ΗΠΑ, ενώ η Ουάσιγκτον αναμένει ότι η Κίνα θα μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων αμερικανικής κατασκευής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.